Trucjes met tape

Trucjes met tape

Leer meer over de basisverschillen tussen tapes en doe ideeën op om tape te gebruiken voor het oplossen van alledaagse problemen.

Trucjes met tape

De basisbeginselen van tape: wat zijn de verschillen?

Om een klus goed aan te pakken is het belangrijk om het juiste gereedschap te hebben. Al onze verschillende tapes zijn bedoeld voor specifieke toepassingen. Voor een perfect project kan je best de juiste tape gebruiken.

 • Transparante tapes zijn voor algemeen gebruik en zijn geschikt voor hobbyklusjes, reparaties en lichte bevestigingen. Ze zijn eenvoudig af te snijden en van de rol los te maken.


 • Een schoenveter repareren met Scotch® Crystal Tape

  Een schoenveter repareren

  Als het eind van je schoenveter gerafeld raakt, kan je dit snel oplossen met een rol Scotch® Crystal Tape. Wikkel de tape rond het gerafelde uiteinde om een nieuwe koker te maken. Je kan ook Washi of decoratieve ducttape gebruiken voor een persoonlijk en kleurig tintje aan de schoenveters.


 • Maak jouw toetsenbord schoon met Scotch® Magic™ Tape

  Toetsenbord reinigen

  Je hebt geen perslucht nodig om jouw toetsenbord schoon te maken. Haal een strook Scotch® Magic™ Tape langs de rijen toetsen om stof en vuiltjes te laten verdwijnen.


Bloemschikken met Scotch® Tape

Bloemschikken met Scotch® Magic™ Tape

 • Haal het beste uit je vazen met Scotch® Magic™ Tape. Maak met stroken van dezelfde lengte een rooster met vierkantjes van gelijke grootte bovenop de vaas (hoewel de vaas op de foto vierkant is, werkt het net zo goed met een ronde vaas).

 • Steek dan de bloemen in de open vierkantjes tussen de tape. Zo blijft je boeket rechtop staan, zonder dat je hiervoor veel bloemen nodig hebt of met vultakjes aan de gang moet.


Designweetjes over tapedispensers
 • Een weetje over tapedispensers

  De klassieke tapedispenser op het bureau is zo bekend dat veel kenmerken ervan niet eens meer opvallen. De Scotch® C-38 tapedispenser is ontworpen voor allerlei verschillende soorten tapes en heeft een verzwaarde en antislip basis, zodat je maar één hand nodig hebt bij het afrollen. Deze is nu ook verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.


Wist je dat?
Scotch® tape is gebruikt om kleine barsten af te dekken in duiven- en kalkoeneieren om ze te beschermen tot ze uitkwamen.

Gebruikte producten


Mogelijk heb je ook interesse in

 • Bekijk onze doorzichtige tape om scheuren te repareren, foto's in te lijsten of cadeaus perfect te verpakken. Elke tape is ontworpen om specifieke problemen op te lossen – vind hier de tape die geschikt is voor jouw project.