Trucjes om cadeaus in te pakken

Trucjes om cadeaus in te pakken

Ontdek de basisbeginselen van het inpakken van cadeaus: van de keuze voor de tape tot het inrichten van een aparte plek om cadeaus in te pakken.

Scotch® Crystal en GiftWrap tape

Trucjes om cadeaus in te pakken: Crystal Tape vergeleken met GiftWrap Tape

 • Niet alle soorten tape zijn hetzelfde. Bij het inpakken van cadeaus blijft de tape meestal zichtbaar en wil je dat het cadeau er prachtig uitziet. Daarom is het belangrijk dat je weet met welke middelen je werkt en hoe deze invloed hebben op het eindproduct. Scotch® Crystal Tape is duurzaam en is gemakkelijk af te snijden en te gebruiken. Op de rol ziet de tape er transparant uit met een glanzend oppervlak. Op het inpakpapier blijft de tape glanzen en is deze dus goed zichtbaar.

 • Scotch® GiftWrap tape is ontworpen met een uniek satijnachtig oppervlak dat op de meeste soorten glanzend inpakpapier onzichtbaar is. Scotch® GiftWrap tape hecht stevig en is bijna niet op te merken op de pakjes. Dit zorgt voor een strakke afwerking. De vuistregel is: Scotch® Crystal Tape voor glans, Scotch® GiftWrap Tape voor onzichtbaar vastkleven.

  Meer informatie over onze transparante tapes .

   


 • Dubbelzijdige tape

  Een tip voor experts

  Als je zelfs geen spoortje tape op jouw ingepakte cadeau wil zien, is Scotch® dubbelzijdige tape de beste keuze Deze tape heeft aan beide zijden een kleeflaag, zodat je het inpakpapier over de tape kan vouwen en dit volledig wordt bedekt. Dubbelzijdige tape kan ook goed worden gebruikt als je dik papier gebruikt, zoals handgemaakt, hobby- of pakpapier. Maar het werkt ook goed bij heel dun of crêpepapier dat door tape aan de bovenkant kan gaan rimpelen.

Cadeaus met een unieke vorm inpakken – Stap 1 en 2

Cadeaus met een unieke vorm inpakken

 • Stap 1

  Meet het artikel eerst op om te zorgen dat je voldoende inpakpapier hebt.

 • Stap 2

  Vouw het papier zorgvuldig om lastige hoeken heen zonder dat het inpakpapier plooit of rimpelt.

Cadeaus met een unieke vorm inpakken – Stap 3 en 4
 • Stap 3

  Gebruik stroken karton, noppenfolie of stof voor scherpe hoeken zodat het papier niet scheurt.

 • Stap 4
  Als je klaar bent om het papier vast te gaan kleven, knip je het teveel aan papier rond het cadeau af.
Hoe een eigen plek maken voor het inpakken van cadeaus

Creëer je eigen plek om cadeaus in te pakken.

 • Om het inpakken voor de feestdagen efficiënter te maken of om het hele jaar door alles bij de hand te hebben. Nu je de basisbeginselen van het inpakken van cadeaus onder de knie hebt, kan je overwegen om een eigen plek in te richten voor het inpakken van cadeaus. Inpakken gaat altijd gemakkelijker als je alles in één ruimte bij de hand hebt.

 • Als je al een hobbyruimte hebt, kan je hier ook een plek voor het inpakken van cadeaus van maken met eenvoudige uitbreidingen, zoals rollen voor inpakpapier, dispensers voor verschillende soorten tape en een opbergplek voor versiersels, zoals strikken en linten.

Gebruikte producten

Mogelijk heb je ook interesse in

 • Bekijk onze doorzichtige tape om scheuren te repareren, foto's in te lijsten of cadeaus perfect te verpakken. Elke tape is ontworpen om specifieke problemen op te lossen – vind hier de tape die geschikt is voor jouw project.