Terug naar school-banner

Terug naar school

Eenvoudige ideeën waarmee ouders hun kinderen elke dag weer georganiseerd de deur uit en op weg naar school krijgen.

Terug naar school

Eenvoudige ideeën waarmee ouders hun kinderen elke dag weer georganiseerd de deur uit en op weg naar school krijgen.

Terug naar school

Eenvoudige ideeën waarmee ouders hun kinderen elke dag weer georganiseerd de deur uit en op weg naar school krijgen.

 • Bereid ze voor op de dag

  De herfst en terug naar school: de zomerpret maakt plaats voor nieuwe mogelijkheden om te leren. Ga dit schooljaar goed van start met deze tips voor het organiseren van je huishouden en een aantal ideeën voor de dagelijkse voorbereiding van jouw kinderen. Met een beetje extra planning weet u zeker dat jouw kinderen goed voorbereid de deur uitgaan.

De avond van tevoren: schoolprojectenstation
Schoolprojectenstation
 • De avond van tevoren: schoolprojectenstation

  Maak een mobiele werkplek voor het bewaren van huiswerk, boeken en materiaal voor schoolprojecten. Bijvoorbeeld een klein verrijdbaar karretje, of een eenvoudig te tillen kistje. Deze kan je vullen met Scotch® Magic™ Tape, de Dubbelzijdige Tape van Scotch®, markers, notitiekaartjes, een rekenmachine en een Titanium-schaar van Scotch™. Jouw kinderen kunnen het station tussen kamers verplaatsen, maar daarnaast één bepaalde ruimte, zoals de keuken of je kantoor, aanwijzen als thuisbasis. Het is de taak van jouw kind om de werkplek elke avond voor school terug te brengen naar de thuisbasis en daar na te gaan of alle spullen voor school en voor de activiteiten van de volgende dag erin zitten.

 • The Faux Martha

  Een georganiseerd huis met Melissa van The Faux Martha

  De ochtend voor school heb je maar weinig tijd en moet alles klaarstaan. Daarom hebben we samen met Melissa, van The Faux Martha, vier geweldige ideeën ontwikkeld, die jou zullen helpen jouw huishouden te organiseren en startklaar te maken. Melissa is thuiskok, echtgenote, moeder, ontwerpster, blogger en expert wat betreft het organiseren van huishoudens. Op haar blog kom je meer te weten over Melissa en onze samenwerking.

 • Gezinskalender

  Voor Melissa, The Faux Martha, is een gezinskalender het uitgangspunt voor de organisatie van het hele gezin. Bekijk haar gratis afdrukbare kalender (PDF, 603 KB) en gebruik deze om alle gezinsleden te herinneren aan verjaardagen en schoolactiviteiten. Vergeet vooral ook niet om samen leuke activiteiten voor het hele gezin in te plannen. Melissa noemt dit 'bucket list'-ideeën, die helemaal niet ingewikkeld of overdreven hoeven te zijn. je kan bijvoorbeeld samen naar de film kunnen gaan, of samen kunnen gaan wandelen.

  Ga van start met jouw kalender door de gratis afdrukbare kalender (PDF, 603 KB) van The Faux Martha te downloaden en af te drukken.

  Heb je de kalender af, dan hang je deze met de Wall-Safe Tape van Scotch® op een plaats in jouw huis waar iedereen vaak komt. Denk bijvoorbeeld aan je koelkast of voorraadkast.

 • Een etiket voor alles

  Een etiket voor alles

  Met Scotch® Magic™ Tape kun je dingen ook van etiketten voorzien. Melissa gebruikt de plakband om de naam van haar dochter op al haar spullen te zetten. Zo kunnen niet alleen haar dochter, maar ook de leraren van haar dochter haar spullen makkelijk herkennen.

Maak een knutseldoos
 • Maak een knutseldoos

  Een knutseldoos is leuk om te maken en eenvoudig in en rond het huis te bewaren en gebruiken.  Bewaar er handige spullen in, zoals Scotch® Magic™ Tape en de Wall-Safe Tape van Scotch®. Een doorzichtige plastic bak is ideaal, aangezien kinderen de inhoud hiervan gemakkelijk kunnen zien.

Galeriewand
 • Galerie met de kunstwerken van de kinderen

  Met de Wall-Safe Tape van Scotch® geef je de kunstwerken van jouw kinderen een eigen galerie op een deur of wand, zodat de kunst je hele huis niet overneemt. Nemen jouw kinderen nieuwe projecten mee van school, zoek dan samen met hen de projecten uit die in de galerie worden uitgestald. De Wall-Safe Tape van Scotch™ is eenvoudig te verwijderen van zowel je wand als van de kunstwerken van je kinderen. U kunt dus naar hartenlust oude kunstwerken vervangen door nieuwe.

 • Clever Kate

  Onafhankelijkheid stimuleren met Clever Kate

  Op vrijwel elke leeftijd kan je verschillende dingen doen om de onafhankelijkheid van jouw kinderen te stimuleren. De dagelijkse ochtendvoorbereidingen zijn een ideaal moment om deze vaardigheid te oefenen. Deze ochtendtip komt van onze partner, Clever Kate. Kate O'Reilly was acht jaar lang huismoeder voordat zij van start ging met haar consultancybureau, Clever Kate, en haar lifestyleblog, Living Modern Life Well. Ze is onweerstaanbaar nieuwsgierig en ontwikkelt en deelt continu nieuwe, eenvoudige manieren om het moderne leven van alledag voor iedereen makkelijker te maken. Op haar blog kom je meer te weten over Kate en onze samenwerking.

Kloktip

De deur uit: klokwerkblad

 • Hoe oud je kinderen ook zijn, het is niet altijd makkelijk om ze aan het begin van het schooljaar weer een routine aan te leren. Dit geldt zowel 's ochtends als na school. Vaak moeten kinderen nog worden herinnerd aan hun dagelijkse taken, zoals het poetsen van hun tanden, het aankleden en het inpakken van hun lunch, snack en de waterfles voor het sporten na school.

  Je kan dit probleem aanpakken door het klokwerkblad (PDF, 727 KB) in combinatie met één van je klokken te gebruiken. Dankzij deze visuele leidraad hoef je jouw kinderen minder vaak te herinneren aan hun taken.

 • Je kan het werkblad gebruiken voor jouw dagelijkse schoolroutine en zelfs meer klokken tekenen voor sporten of voor clubs. Je kan zelfs à la minute klokken tekenen voor dagen met grote evenementen of meerdere stops. Dankzij de tekeningen krijgt jouw kind meer vertrouwen in het eigen kunnen en krijg jij meer gemoedsrust. Zo verlopen jouw ochtenden en weekends soepeler en gaat de overgang naar de schoolroutine je gezin wat makkelijker af.

Gebruikte producten