FAQ

FAQ


Transparante tape


Verpakkingstape

 • Waarom zijn er verschillende soorten verpakkingstape?
  Al onze verpakkingstapes zijn ontworpen met een specifieke toepassing in gedachten. Zo zorgt Scotch® Heavy Duty verpakkingstape dat pakketten tijdens de verzending heel blijven. De Scotch® duurzame verpakkingstape voor verhuizing en opslag heeft dan weer een unieke UV-bestendige lijm en is daardoor bijzonder geschikt om dozen langdurig op te slaan onder verschillende temperaturen.
 • Scotch® verpakkingstapes zijn bestand tegen enig vocht voor een korte periode, maar ze zijn niet ontworpen om langdurig weersbestendig te zijn.
 • Omdat verpakkingstape sterke hechtmiddelen bevat, kunnen bij verwijdering resten achterblijven. Als je dit wil vermijden, kan je beter maskeertape gebruiken.
 • 1: Verwijder de oude taperol. Plaats de nieuwe rol tape op de grote rol en druk deze volledig omlaag. Zorg dat de kleefzijde omlaag wijst bij het afrollen van de tape. 2: Trek de tape over de geleider – bij de handgreep – en onder de tweede, kleinere, rol door. Bepaalde verpakkingstapedispensers hebben hier een staaf met een veer. Als dat zo is, houd deze dan vast om de tape gemakkelijk door te laten lopen.
  3: Trek de tape tegen de getande rand.
  4: Je kan aan de slag!
 • Nee. de kleur van de tape heeft geen betekenis. De meest gebruikte kleuren voor verpakkingstape zijn transparant, gebroken wit en bruin. Veel tapes zijn transparant na het opplakken, zodat tekst onder het tape zichtbaar blijft, bijvoorbeeld adresetiketten.

Lijm


Scharen


Dispensers