Over ons

Over ons

Bij Scotch® Brand geloven we in vindingrijkheid en inventiviteit. Maar je hebt het juiste gereedschap nodig om goed te kunnen werken. Sinds de uitvinding van de eerste transparante tape in 1930 hebben Scotch® Brand en 3M meer dan 400 soorten tape en talrijke andere producten op de markt gebracht: van lijmspray en lijmstiften tot tapedispensers. We hebben het ideale gereedschap voor elk project. We willen je helpen bij het vinden hiervan.

Brand Purpose

We geloven in vindingrijkheid

 • Vindingrijkheid gaat over aanpassen, roeien met de riemen die je hebt en meer doen met wat je hebt. Het gaat niet over minder, maar over slimmer gebruiken. En dat betekent het vinden van het juiste gereedschap en dit gaan gebruiken.

 • Vindingrijkheid is een kernwaarde van Scotch® Brand. Volgens ons is het oplossen van problemen een uiterst creatieve bezigheid. Dat principe heeft ons geleid in onze lange geschiedenis van uitvindingen en dat blijft ons inspireren voor innovaties in de toekomst.


Historische mijlpalen

 • Scotch® Expressions tape

  Nu: Scotch® Expressions tape is verkrijgbaar in meer dan 100 kleuren en patronen. Hieronder valt schoolbord- en whiteboardtape waarop je met krijt of een whiteboard-marker kan schrijven, wissen en opnieuw schrijven zonder dat sprays of speciale coatings nodig zijn.

  2013: Scotch® Brand ontwerpers gaven de iconische 'slak'-dispenser voor het eerst in 60 jaar een nieuwe look. De nieuwe dispenser heeft een modernere geavanceerde vorm die goed in de hand ligt, voor meer comfort en gebruiksgemak.

  1997: De Scotch® pop-up tapedispenser werd gelanceerd. Voorgesneden stukjes tape van 5 cm 'ploppen' uit de dispenser, die op de pols of de hand kunnen worden gedragen. Met deze uitvinding kan sneller ingepakt en gekleefd worden. Handig voor het verpakken van cadeaus, maar ook voor hobby- en schoolprojecten.

 • Scotch® Magic™ tape

  1961: 3M vindt de Scotch® Magic™ tape uit. De innovatieve tape met het matte oppervlak is zo goed als onzichtbaar op lichtgekleurd papier en enveloppen. In tegenstelling tot glanzende tape, kan op deze tape met pen, potlood of stift worden geschreven. Ongeveer tegelijkertijd wordt de Scotch® Cellophane Tape omgedoopt in Crystal Tape.

  1941 - 1945: In de tweede wereldoorlog werd bijna de volledige tape-productie aangewend voor defensie. 3M ontwikkelde en produceerde meer dan 100 verschillende soorten tape om productieproblemen in de oorlogstijd op te lossen, zoals afdichting, het markeren van onderdelen, materiaalopslag, bescherming en isolatie. In deze tijd wordt ook de Scotch® Dubbelzijdige Tape, met een kleeflaag aan beide zijden, aan de productfamilie van tapes toegevoegd.

 • Scotch® Cellofaantape

  1939: Scotch® Brand verwelkomt de 'slak', zijn iconische draagbare tapedispenser. De eerste versie is van metalen plaatwerk gemaakt. Een jaar later wordt het model in gegoten kunststof geïntroduceerd.

  1932: Scotch® Brand introduceert de eerste bureau-tapedispenser voor zwaar gebruik. Deze is van gietijzer gemaakt en weegt bijna 3 kilo.

  1930: Richard Drew, een jonge 3M-ingenieur vindt de Scotch® cellulosetape uit. Deze wordt later cellofaantape genoemd en is een aantrekkelijke en vochtbestendige manier voor kruideniers en bakkers om hun verpakkingen af te sluiten. Tape hielp mensen ook om tijdens de financiële crisis van de jaren dertig allerlei huishoudelijke artikelen te repareren.


Wist je dat?
In 1930 vond Richard Drew, een musicus die ingenieur bij 3M was geworden, de eerste transparante tape uit. De bedoeling hiervan was om een vochtbestendige afdichting te vormen voor de cellofaanverpakkingen die toen in de mode kwamen.

Unieke manieren waarop Scotch® tape is gebruikt

Unieke manieren waarop Scotch® Brand tape is gebruikt

 • In 1925 vond Richard Drew maskeertape uit om schilders van autocarrosserieën te helpen om onderdelen aan te pakken zonder het bestaande lakwerk te beschadigen. Het duurde niet lang voordat mensen allerlei andere toepassingen voor de nieuwe tape bedachten. Die inventiviteit is sinds die tijd nooit minder geworden en het lijkt alsof de mogelijke toepassingen voor Scotch® Brand tapes zo goed als eindeloos zijn. Hier vind je een paar van onze favoriete creatieve toepassingen.

 • Scotch® Crystal Tape is gebruikt: als anti-roestbescherming op de Goodyear-zeppelin; om barsten af te dekken in bevruchte duiven- en kalkoeneieren, die vervolgens uitkwamen; om het luchtroer van een vliegtuig te repareren. Een Taylorcraft-vliegtuig uit 1946 was defect nadat koeien de met hars gecoate stof die over het luchtroer van het vliegtuig was gespannen, hadden opgegeten. De eigenaar van het vliegtuig kleefde de overgebleven stof met tape over het roer dat vol gaten zat, en kon wegvliegen.